Spisbart

Lottes Ingefærmuffins

Posted in Muffins by Julie on 17. januar 2010

Lækre muffins! De kan enten laves med stødt ingefær eller, for et virkelig frisk pust, med frisk ingefær. Lottes opskrift er egentlig med revet citronskal, men jeg har aldrig citroner, så jeg bruger citronsaft.

12 stk. / ca. 35-40 minutter

Ingredienser:

  • ca. 100 g frisk ingefær el. ca. 2 tsk. stødt
  • 180 g sukker (2 dl)
  • 2 spsk revet citronskal el. ca. 3 spsk citronsaft
  • 240 g hvedemel (4 dl)
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 190°C.

Hak den friske ingefær meget fint, evt. i en foodprocessor. Bland ingefær med 60 g sukker i en kasserolle. Smelt sukkeret og rør til det bliver lyst, men ikke brunt. Fjern kasserollen fra varmen, tilsæt citron og 3 spsk sukker. Lad massen køle lidt.

Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Bland smørret med resten af sukkeret i en anden skål. Tilsæt æg og kærnemælk.

Bland indholdet af de to skåle godt sammen, og kom ingefær-/citronblandingen i. Hæld dejen i smurte muffinsforme og bag dem i 15-20 min.

Reklamer
Tagged with: , ,

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Martin Kurt Haglund said, on 21. januar 2010 at 09:56

    De smager usandsynligt godt :)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: