Spisbart

Fastelavnsboller

Posted in Boller by Julie on 31. januar 2010

Fastelavnsbolle

I dag har jeg bagt fastelavnsboller. Jeg må indrømme, at jeg ikke ved hvornår det faktisk er fastelavn, men det skulle da ikke afholde mig fra at bage bollerne. De er bagt med indbygget vanillecreme.

Dejen kan muligvis godt tåle mere mel end angivet i opskriften, men prøv dig frem.

12 stk. / ca. 1½ time

Ingredienser:

  • 250 g mel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1spsk sukker
  • 150 g smør/margarine
  • 1¼ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

Mel, kardemomme og sukker blandes, margarinen/smørret smuldres i. Mælken varmes let og gæren udrøres i den lunkne mælk. Mælk og gær tilsættes dejen sammen med ægget. Dejen slås godt sammen i fadet. Dejen sættes til hævning et lunt sted i ca. 20 minutter. Lav eventuelt creme mens dejen hæver.

Tril dejen til en tyk pølse og skær den ud i 12 stykker, som formes til boller. Hvis der skal creme i, trykkes bollerne flade og samles igen rundt om cremen.

Bollerne efterhæver 15 minutter på bagepladen. Bages ca. 15 minutter ved 200°C i varmluftsovn.

Bollerne skal køle helt ned før de pyntes.

Fastelavnsboller med krymmel

Reklamer
Tagged with: , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: