Spisbart

Bulgursalat

Posted in Hovedretter, Salater by Julie on 4. februar 2010
Bulgursalat

Bulgursalat

I går spiste vi tærte med bulgursalat til. Jeg anede ikke, at bulgursalat er så godt, så her er opskriften til alle jer, der ikke ved hvad I går glip af.

Vores version blev uden forårsløg og med ca. 2 spsk. olivenolie i stedet for den dl., der står i opskriften. Det var nok egentlig også ca. en halveret udgave, men der var stadig nok til dagen efter, når man kun er 2.

Ingredienser:

  • 250 g bulgur
  • 3 dl vand til kogning af bulgur
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 hakket løg
  • 1 agurk
  • 1 hoved icebergsalat e.l.
  • 4 finthakkede tomater (helst uden indmaden)
  • saft fra ½ citron
  • 2 bundter forårsløg

Fremgangsmåde:

Løget hakkes fint og steges i lidt olie sammen med det knuste hvidløg. Tomatpureen tilsættes, lad det koge en smule og stil det derefter til afkøling.

Bulguren blødes op i kogende vand, lad det trække i 30 min (følg evt. opskriften på pakken).

Oliemarinaden laves olie, salt, peber og citronsaft.

Grøntsagerne hakkes.

Det hele blandes i en stor skål og er klar til servering.

Reklamer

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

  1. Sven said, on 8. februar 2010 at 21:22

    Billedet frister! Flere billeder tak :)

    I øvrigt er jeg ret glad for bulgursalat i forvejen, så jeg regner da med at skulle prøve denne.

  2. Susanne said, on 22. august 2014 at 08:01

    Fantastisk især hvis den får lov at trække;-) tak


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: