Spisbart

Havregrynssmåkager

Posted in Småkager by Julie on 5. februar 2010

Denne opskrift var i sin oprindelige form lidt for chokolade/kakaofyldt, så min anbefaling er at tilsætte nødder og kun bruge kakao, hvis man virkelig holder af både kakao og chokolade.

ca. 30 stk. / 45 minutter

Ingredienser:

  • 115 g smør
  • 115 g brun farin
  • 1 æg
  • 100 g havregryn (2½ dl)
  • 1 spsk mælk
  • 1 tsk vanillesukker
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • 50 g nødder (f.eks. hasselnødder el. peanuts)
  • evt. 1 spsk. kakao

Fremgangsmåde:

Pisk smør og farin til det bliver let og luftigt. Pisk ægget i og tilsæt derefter havregryn, mælk og vanillesukker. Pisk godt. Tilsæt mel, bagepulver og evt. kakao. Tilsæt til sidst hakket chokolade og hakkede nødder.

Læg bagepapir på 2 bageplader og læg små klatter dej på pladerne. Husk at dejen hæver og breder sig lidt.

Bag småkagerne ved 180°C i ca. 15 minutter.

Reklamer
Tagged with: ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: