Spisbart

Baozi

Posted in Boller by Julie on 23. februar 2010

Bāozi er dampede brød, som spises med forskellig slags fyld i Kina. Disse små boller passer perfekt til nudelsupper og nærmest også alt andet, hvis man laver dem uden fyld. De kan laves med grøntsagsfyld, f.eks. finthakkede gulerødder, løg og hvidkål, og i asiatiske butikker kan man få dem med sødt fyld i forskellige varianter, f.eks. lavet af lotus- eller sesamfrø.

Damper

Damper fremstillet af bambus

16 stk.

Ingredienser:

  • 3½ dl lunkent vand
  • 3 spsk sukker
  • ca. ½ tsk salt
  • 25 g gær
  • 1½ spsk olie
  • 600 g hvedemel (helst så hvidt som muligt)

Fremgangsmåde:

Bland vand, salt, sukker og gær. Rør til gæren opløses. Tilsæt olie.

Hæld mel i en stor skål og tilsæt væsken lidt efter lidt. Ælt til dejen er elastisk og glat.

Rul dejen ud i en ca. 5 cm tyk pølse og del den i 16 stykker. Rul stykkerne til boller eller tilsæt evt. fyld.

Fyld en stor gryde halvt med vand og sæt vandet til at koge. Placer hver baozi på et lille stykke bage- eller pergamentpapir og lad stykkerne hæve i ca. 20 minutter. Placer derefter stykkerne i en damper, som stilles oven på gryden med kogende vand. Sørg for at der er plads mellem papiret til at dampen kan komme op i gennem, og vær opmærksom på, at gryden ikke koger tom. Damp dem i ca. 15 minutter og server dem straks.

Reklamer

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

  1. Louise said, on 23. februar 2010 at 21:50

    Julie, hva er en damper??

    • Julie said, on 24. februar 2010 at 00:43

      Det er sådan en sjov bambustingest man stiller oven på gryden.
      Jeg kan lige lægge et foto af vores op senere :)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: