Spisbart

Havreboller

Posted in Boller by Julie on 19. marts 2010

I går havde jeg stor succes med denne opskrift på havreboller. Bollerne er noget blege i det, men er gode som tilbehør til retter, der smager af meget.

Ca. 24 stk. / ialt ca. 2 timer / 1¼ times hævning

Ingredienser:

  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 5 g salt
  • 1 æg
  • 750 g hvedemel
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • evt. 50 g solsikkekerner
  • 50 g olie el. margarine

Fremgangsmåde:

Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt havregrynene. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen.

Lad dejen hvile lunt i 30 minutter. Forbered 2 bageplader, del dejen i 24 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve på pladerne i 45 minutter.

For en lidt mere spændende top kan bollerne pensles med æg eller vand og drysses med sesamfrø.

Bages i 8-10 minutter ved 220°C.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: