Spisbart

Knækbrød

Posted in knækbrød by Julie on 10. september 2010

Efter en lang sommerferie fra Spisbart, sker her lidt igen.

I sommerferien gav min mor mig denne opskrift på knækbrød, som er helt fantastisk som snack. Det bliver dejligt sprødt, og er faktisk utroligt let at lave.

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn (gerne grove)
  • 2 dl fuldkornshvedemel/grahamsmel
  • 1 dl solsikkekerner
  • ½ dl sesam
  • ½ dl hørfrø
  • evt. ¼ dl hirseflager
  • ¾ tsk salt
  • 3½ dl vand

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne. Tænd ovnen på 160°C, varmluft.

Lad dejen stå i 15 min. Rør igen. Fordel dejen på 1 bageplade med papir. Smør dejen tyndt ud med en paletkniv eller dejskraber. Skær 3×7 streger med paletkniven, lad endelig dejen flyde lidt ud bagefter. Bag til knækbrødene er helt tørre og gyldenbrune (ca. 60 min.).

Lad dem køle helt af og knæk dem så fra hinanden. Opbevares i kagedåse eller anden lufttæt beholder.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: