Spisbart

Gordons Honningglaserede Skinke

Posted in Hovedretter by Julie on 13. januar 2011

Helt ekstraordinært kommer der nu en opskrift omhandlende kød på bloggen. Denne opskrift kommer fra Gordon Ramsay, og den var så god, at jeg syntes den skulle have en dansk oversættelse, selvom jeg i det nedenstående ikke har fulgt opskriften til punkt og prikke.

Ifølge min lokale slagter skal man være ude i god tid, hvis man vil have en skinke med skind, som den originale opskrift siger, men slagteren sagde, at man sagtens kan bruge en røget skinke uden skind. Og resultatet blev nu også ganske godt…. Husk, at begynde mindst 4 timer før servering.

Ingredienser:

  • 2 kg fersk, benløs skinke (røget går også an)
  • 1 gulerod i skiver/tern
  • 1 hk porre
  • 1 hk løg
  • 1 stg. kanel
  • 1 tsk peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk korianderfrø
  • 25 nelliker

Honningglasering:

  • 200 g demerara-sukker (jeg brugte brun farin, selvom rørsukker vist er tættere på)
  • 25 ml sherryeddike
  • 100 ml madeira
  • 250 g honning

Fremgangsmåde:

1) Put skinken i en stor gryde & dæk den med koldt vand. Tilsæt grønt & krydderier, med undtagelse af nelliker. Sæt vandet over og få det til at koge, skru ned, så det simrer i 2½ time. Fyld om med vand, hvis det bliver nødvendigt. Fjern urenheder fra vandkanten.

2) Fjern forsigtigt vandet og lad skinken køle lidt, mens ovnen varmes op til 190°C. Placer skinken i en bradepande. Fjern skindet eller nettet, hvis der er noget. Skær mønster på kryds og tværs i fedtlaget og pynt med nelliker.

3) Lav glaseringen. Bland sukker, eddike, & madeira. Kog. Tilsæt honning, få op til kog & tag af varmen.

4) Hæld halvdelen af glaseringen over skinken. Bag i 15 min. Hæld resten af over & bag i 35 min. Overhæld med væsken 3-4 gange under bagningen. Vend bradepanden for at sikre jævn bagning. Lad skinken køle/trække 15 min. før den skæres ud.

Reklamer

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

  1. Newyorkerbyheart said, on 13. januar 2011 at 19:46

    Uhm, glaseret skinke! Kan forestille mig at sherryeddiken giver en god smag til, det må prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    • Julie said, on 13. januar 2011 at 20:48

      Desværre var jeg meget forkølet og altså ikke helt i stand til at smage nuancerne fra sherryeddiken og madeiraen, da den blev serveret. Men de andre var meget begejstrede og det smagte godt nok også godt dagen derpå. Så jeg synes helt klart, du skal prøve :)

      Mvh.
      Julie


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: